Afdrukopties:

INDIASE DAHL MET GROENTEN

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten

 1 Johnny Dutch Goes Indian pakket met de Indiase kruidenpasta
 1 naanbrood
 200 ml kokosmelk bijvoorbeeld Go-Tan Biologische kokosmelk of Aroy-D (E-nummer vrij)
 100 g linzen (voorgekookt uit pot, pouch of blik)
 100 g zoete aardappel in blokjes gesneden (zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel maar een bataat en dus ook groenten)
 100 g knolselderij in blokjes gesneden
 2 tomaten, in stukjes gesneden
 2 uien, in stukjes gesneden
 1 verse rode peper, dun gesneden
 1 takje koriander
 1 kleine citroen voor de Raita of Indiase kruidendip
 2 eetlepel olijfolie, zonnebloemolie of Ghee
 1 Alpro Soja Mild & Creamy (veganistisch alternatief voor yoghurt, yoghurt kan ook natuurlijk!)
1

Fruit de stukjes ui en stukjes rode peper in de pan met Ghee of olie. Voeg de (groene) linzen toe en bak deze kort mee.

2

Voeg nu 750 ml water toe en laat de linzen ongeveer 25 minuten koken (voorgekookte linzen in een zakje of blik zijn veel sneller klaar). Voeg de blokjes zoete aardappel, blokjes knolselderij en stukjes tomaat toe gedurende de laatste 15 minuten. Voeg op het laatste moment 50 ml van de Johnny Dutch Indian kruidenpasta toe.

3

Bereid de Johnny Dutch Indiase balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze even apart.

4

Bak tussendoor het naanbrood af in de oven. Je kunt als optie de dahl ook serveren met rijst. Kook dan 200 gram rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

5

Zodra alle groenten gaar zijn, pureer je de dahl met een staafmixer, niet te glad, dahl hoort immers grof te zijn. Meng op het laatst de kokosmelk erdoor. Vind jij de dahl te dik, voeg dan wat extra kokosmelk toe. Laat even doorkoken. Breng op smaak met eventueel peper en zout.

6

Extra Raita of Indiase yoghurt dip: meng in een bakje 100 ml Alpro Soja Mild & Creamy of eventueel (Griekse) yoghurt met 1 eetlepel Johnny Dutch Indiase kruidenpasta. Knijp de citroen uit en voeg het sap toe. Garneer met wat koriander.

7

Serveer de Indiase Johnny Dutch balletjes met de dahl, raita en naanbrood apart. Of serveer het als curry met wat rijst.
Garneer met fijgehakte koriander en eventueel yoghurt of bijvoorbeeld Alpro Soja Mild & Creamy voor de veganistische optie.
Good Food, good soul!

Voedingswaarden

Opdien grootte 2

Opdieningen 0