Afdrukopties:

INDONESISCHE OERAPAN VAN SPINAZIE, SPERZIEBOONTJES EN SPITSKOOL

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten

 1 Johnny Dutch Goes Indonesian pakket met de Indonesische kruidenpasta
 170 g (basmati) rijst
 2 kleine uien, in snippers gesneden
 3 tenen knoflook, fijngehakt
 100 g sperziebonen, dopjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
 200 g spinazie grof gesneden
 100 g andijvie grof gesneden
 100 g spitskool (eventueel witte, groene of savooiekool) grof gesneden
 100 g taugé of sojascheuten
 50 ml kokosmelk
 50 ml water
 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
 1 zakje kroepoek
 1 zakje of potje atjar (atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten.)
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.

2

Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.

3

Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg 50 milliliter water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de kokosmelk en de Johnny Dutch kruidenpasta op het laatst toe.

4

Kook aansluitend alle groenten halfgaar in water met een beetje zout en giet het water af. Uitgezonderd de taugé spoel deze met heet water af.

5

Meng de groenten met de Johnny Dutch kruidenpasta.

6

Verdeel de rijst en groenten over de borden.
Serveer de Johnny Dutch Goes Indonesian Oerapan als tip nog met wat kroepoek en atjar. Selamat makan!

Voedingswaarden

Opdieningen 0