Johnny Dutch groentestoofpot

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten
Rating

Ingrediƫnten

 1 Johnny Dutch Goes Moroccan pakket met de cup Marokkaanse kruidenpasta
 200 g kikkererwten (blikje) of pouch
 200 g tomatenblokjes
 2 zoete aardappelen, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 aubergine, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 courgette, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 4 wortels, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 rode paprika, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 4 sjalotjes, in stukjes gesneden
 3 tenen knoflook, fijngesneden
 100 g cherrytomaatjes
 1 handje verse munt
 4 eetlepel sesamolie
 aluminiumfolie & ovenschaal

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe 2 eetlepels (sesam) olie in de pan en fruit de ui/sjalotjes en knoflook hierin. Voeg de zoete aardappel, wortel, paprika en aubergine toe en bak gedurende 5 minuten op middelhoge temperatuur.

3

Doe de inhoud van de pan voorzichtig in een ovenschaal en bedek deze met aluminium folie. Laat de inhoud van de pan gedurende 20 minuten zacht en gaar worden op 150 graden in de oven.

4

Voeg daarna de gehalveerde tomaatjes, blokjes courgette, de cherrytomaatjes en de kikkererwten toe en laat nog eens 10 minuten garen. Totdat de courgette ook zacht is. Voeg op het laatste moment de Johnny Dutch kruidenpasta toe.

5

Bereid de Johnny Dutch Marokkaanse balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze even apart.

6

Serveer de Johnny Dutch goes Moroccan groentenschotel in een diep bord met de balletjes erdoor of apart. Garneer met de fijngesneden munt.

Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk)

MAROKKAANSE GROENTENSTOOFPOT

Ingredienten

 1 Johnny Dutch Goes Moroccan pakket met de cup Marokkaanse kruidenpasta
 200 g kikkererwten (blikje) of pouch
 200 g tomatenblokjes
 2 zoete aardappelen, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 aubergine, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 courgette, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 4 wortels, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 rode paprika, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 4 sjalotjes, in stukjes gesneden
 3 tenen knoflook, fijngesneden
 100 g cherrytomaatjes
 1 handje verse munt
 4 eetlepel sesamolie
 aluminiumfolie & ovenschaal

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe 2 eetlepels (sesam) olie in de pan en fruit de ui/sjalotjes en knoflook hierin. Voeg de zoete aardappel, wortel, paprika en aubergine toe en bak gedurende 5 minuten op middelhoge temperatuur.

3

Doe de inhoud van de pan voorzichtig in een ovenschaal en bedek deze met aluminium folie. Laat de inhoud van de pan gedurende 20 minuten zacht en gaar worden op 150 graden in de oven.

4

Voeg daarna de gehalveerde tomaatjes, blokjes courgette, de cherrytomaatjes en de kikkererwten toe en laat nog eens 10 minuten garen. Totdat de courgette ook zacht is. Voeg op het laatste moment de Johnny Dutch kruidenpasta toe.

5

Bereid de Johnny Dutch Marokkaanse balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze even apart.

6

Serveer de Johnny Dutch goes Moroccan groentenschotel in een diep bord met de balletjes erdoor of apart. Garneer met de fijngesneden munt.

Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk)