Afdrukopties:

TAGLIATELLA DI STEFANO

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten

 1 Johnny Dutch Goes Italian pakket met de Italiaanse kruidenpasta
 1 radicchio of roodlof snij de bladen los (rode ietwat bittere sla die eigenlijk witlof is). Alternatief is 3 stronken witlof
 1 rode ui, in fijne schijfjes
 200 g verse of gedroogde tagliatelle
 200 g tomatenpartjes, bij voorkeur van Roma tomaat
 150 g groene (mini) asperges
 3 eetlepel olijfolie extra vierge
 1 handje basilicum
 1 citroen geperst
1

Kook de tagliatella beetgaar.

2

Gebruik je verse tagliatella voeg dan de asperges direct toe en kook het geheel nog eens 3-4 minuten. Bij gedroogde tagliatella, doe je de asperges 3 minuten voor het einde van de kooktijd erbij.

3

Bereid de Johnny Dutch Italiaanse balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart samen met de raddichio en de rode ajuin of ui.

4

Giet de pasta met de asperges af en vang een kopje kookvocht op.

5

Meng 50 milliliter van het kookvocht met de tomatenblokjes en voeg als laatste de Johnny Dutch kruidenpasta toe. Roer het geheel door.

6

Voeg de tomatenblokjes met de Johnny Dutch kruidenpasta aan de Tagliatella di Stefano toe.

7

Knijp het citroensap uit boven het gerecht, garneer met wat blaadjes basilicum.
Serveer het geheel met de balletjes. Buon appetito!

Voedingswaarden

Opdieningen 0