Johnny Dutch Indonesian Gado Gado

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten
Rating

Ingrediƫnten

 1 Johnny Dutch Goes Indonesian pakket met de Indonesische kruidenpasta
 150 g gram (basmati) rijst
 100 g wortel, in reepjes gesneden
 200 g sperziebonen, dopjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
 ½ paksoi, uiteinde eraf snijden en het groen en de stelen klein snijden
 1 komkommer, snij in halve plakken
 3 tenen knoflook, fijngehakt
 1 verse rode peper, dun gesneden, verwijder zaadjes of chili
 100 ml kokosmelk
 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
 Eventueel 1 ei voor de niet veganistisch variant

Aanwijzingen

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.

2

Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.

3

Verhit een lepel olie in een koekenpan of wok met deksel en bak gedurende 2 minuten de rode peper en sperziebonen. Voeg 4 eetlepels water toe en laat afgedekt gedurende 5 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook, komkommer, paksoi en wortel toe en laat nog 5 minuten extra sudderen. Roer het geheel af en toe even door.

4

Meng ondertussen in een steelpan de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met de kokosmelk en warm kort op. (niet koken)

5

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schenk de kruidenpasta over de groenten en serveer.

6

Voor de niet-veganistisch variant kun je eventueel garneren met een gekookt ei in plakjes.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe. Selamat makan!

INDONESISCHE GADO GADO

Ingredienten

 1 Johnny Dutch Goes Indonesian pakket met de Indonesische kruidenpasta
 150 g gram (basmati) rijst
 100 g wortel, in reepjes gesneden
 200 g sperziebonen, dopjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
 ½ paksoi, uiteinde eraf snijden en het groen en de stelen klein snijden
 1 komkommer, snij in halve plakken
 3 tenen knoflook, fijngehakt
 1 verse rode peper, dun gesneden, verwijder zaadjes of chili
 100 ml kokosmelk
 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
 Eventueel 1 ei voor de niet veganistisch variant

Bereidingswijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.

2

Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.

3

Verhit een lepel olie in een koekenpan of wok met deksel en bak gedurende 2 minuten de rode peper en sperziebonen. Voeg 4 eetlepels water toe en laat afgedekt gedurende 5 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook, komkommer, paksoi en wortel toe en laat nog 5 minuten extra sudderen. Roer het geheel af en toe even door.

4

Meng ondertussen in een steelpan de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met de kokosmelk en warm kort op. (niet koken)

5

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schenk de kruidenpasta over de groenten en serveer.

6

Voor de niet-veganistisch variant kun je eventueel garneren met een gekookt ei in plakjes.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe. Selamat makan!