Johnny Dutch Zoete aardappelsalade

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten
Rating

Ingrediƫnten

 1 Johnny Dutch Goes Moroccan pakket met de Marokkaanse verse kruidenpasta
 2 of 3, zoete aardappelen in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 100 g gepelde pistachenoten
 2 tomaten, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 komkommer, in schijfjes gesneden
 1 kopje koriander
 1 kopje dadels fijn gesneden
 1 kopje verse munt
 2 eetlepel olijfolie extra vierge

Aanwijzingen

1

Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en voeg een beetje zout toe en breng aan de kook.

2

Als het water kookt, zet je het vuur op een laag pitje en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot de zoete aardappelblokjes gaar zijn.

3

Schil of neem geschilde pistache nootjes. Verwarm de oven voor en bak op 160 graden de pistache nootjes gedurende 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn en lekker ruiken.

4

Bereid de Johnny Dutch Marokkaanse balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze even apart.

5

Hak de pistache nootjes grof en zet ze apart.

6

Doe de zoete aardappelblokjes in een grote kom en voeg de tomaatblokjes en komkommer plakjes toe.

7

Meng de Johnny Dutch kruidenpasta met 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Doe de kruidenpasta over de salade en meng het geheel.

8

Voeg als laatste de Johnny Dutch balletjes toe en garneer met de pistachenootjes, de koriander, verse munt en dadelstukjes. Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk)

MAROKKAANSE ZOETE AARDAPPELSALADE

Ingredienten

 1 Johnny Dutch Goes Moroccan pakket met de Marokkaanse verse kruidenpasta
 2 of 3, zoete aardappelen in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 100 g gepelde pistachenoten
 2 tomaten, in blokjes 3 x 3 cm gesneden
 1 komkommer, in schijfjes gesneden
 1 kopje koriander
 1 kopje dadels fijn gesneden
 1 kopje verse munt
 2 eetlepel olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

1

Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en voeg een beetje zout toe en breng aan de kook.

2

Als het water kookt, zet je het vuur op een laag pitje en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot de zoete aardappelblokjes gaar zijn.

3

Schil of neem geschilde pistache nootjes. Verwarm de oven voor en bak op 160 graden de pistache nootjes gedurende 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn en lekker ruiken.

4

Bereid de Johnny Dutch Marokkaanse balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze even apart.

5

Hak de pistache nootjes grof en zet ze apart.

6

Doe de zoete aardappelblokjes in een grote kom en voeg de tomaatblokjes en komkommer plakjes toe.

7

Meng de Johnny Dutch kruidenpasta met 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Doe de kruidenpasta over de salade en meng het geheel.

8

Voeg als laatste de Johnny Dutch balletjes toe en garneer met de pistachenootjes, de koriander, verse munt en dadelstukjes. Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk)