Johnny Dutch Indonesian Nasi Goreng
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Kook de (basmati) rijst gaar. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.
Houd de uien en rode peper apart voor de garnering.
Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.
Roerbak nu de knoflook, prei, blokjes peen of wortel, sperziebonen, bloemkool en puntpaprika 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta toe aan de groenten en bak 1 minuut mee op middelhoge temperatuur. Voeg 4 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 13 minuten gaar, roer het geheel af en toe om.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en rode peper 3-4 minuten op middelhoge temperatuur.
Meng nu de geroerbakte groenten en gekookte rijst.
Strooi de rode peper en gebakken uien over de nasi. Serveer de balletjes apart.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe.
Selamat makan!
Tip: Indonesische dipsaus maken: Meng in een schaaltje 2 eetlepels Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met water.
Ingredienten

Bereidingswijze
Kook de (basmati) rijst gaar. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.
Houd de uien en rode peper apart voor de garnering.
Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.
Roerbak nu de knoflook, prei, blokjes peen of wortel, sperziebonen, bloemkool en puntpaprika 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta toe aan de groenten en bak 1 minuut mee op middelhoge temperatuur. Voeg 4 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 13 minuten gaar, roer het geheel af en toe om.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en rode peper 3-4 minuten op middelhoge temperatuur.
Meng nu de geroerbakte groenten en gekookte rijst.
Strooi de rode peper en gebakken uien over de nasi. Serveer de balletjes apart.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe.
Selamat makan!
Tip: Indonesische dipsaus maken: Meng in een schaaltje 2 eetlepels Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met water.