Johnny Dutch Indonesian Nasi Goreng

Opbrengsten2 portiesTotale tijd15 minuten
Rating

Ingrediƫnten

 1 Johnny Dutch Goes Indonesian pakket met de Indonesische kruidenpasta
 150 g basmati rijst
 3 tenen knoflook fijngesneden
 1 rode ui, in ringen gesneden
 150 g sperziebonen, dopjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
 1 kleine bloemkool, in roosjes (ca. 3 x 3 cm) gesneden
 1 prei, in ringen gesneden
 1 winterpeen (wortel of peen), in blokjes gesneden
 1 (punt)paprika, in stukjes gesneden
 1 verse rode peper, dun gesneden, verwijder zaadjes
 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie

Aanwijzingen

1

Kook de (basmati) rijst gaar. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.

2

Houd de uien en rode peper apart voor de garnering.

3

Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.

4

Roerbak nu de knoflook, prei, blokjes peen of wortel, sperziebonen, bloemkool en puntpaprika 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta toe aan de groenten en bak 1 minuut mee op middelhoge temperatuur. Voeg 4 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 13 minuten gaar, roer het geheel af en toe om.

5

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en rode peper 3-4 minuten op middelhoge temperatuur.

6

Meng nu de geroerbakte groenten en gekookte rijst.

7

Strooi de rode peper en gebakken uien over de nasi. Serveer de balletjes apart.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe.

Selamat makan!

8

Tip: Indonesische dipsaus maken: Meng in een schaaltje 2 eetlepels Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met water.

INDONESISCHE NASI GORENG

Ingredienten

 1 Johnny Dutch Goes Indonesian pakket met de Indonesische kruidenpasta
 150 g basmati rijst
 3 tenen knoflook fijngesneden
 1 rode ui, in ringen gesneden
 150 g sperziebonen, dopjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
 1 kleine bloemkool, in roosjes (ca. 3 x 3 cm) gesneden
 1 prei, in ringen gesneden
 1 winterpeen (wortel of peen), in blokjes gesneden
 1 (punt)paprika, in stukjes gesneden
 1 verse rode peper, dun gesneden, verwijder zaadjes
 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie

Bereidingswijze

1

Kook de (basmati) rijst gaar. Giet de rijst af en laat deze uitstomen.

2

Houd de uien en rode peper apart voor de garnering.

3

Bereid de Johnny Dutch Indonesische balletjes in een airfryer op 180 graden geduende 5 minuten of bak ze in een pan gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur. Leg de balletjes apart.

4

Roerbak nu de knoflook, prei, blokjes peen of wortel, sperziebonen, bloemkool en puntpaprika 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta toe aan de groenten en bak 1 minuut mee op middelhoge temperatuur. Voeg 4 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 13 minuten gaar, roer het geheel af en toe om.

5

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en rode peper 3-4 minuten op middelhoge temperatuur.

6

Meng nu de geroerbakte groenten en gekookte rijst.

7

Strooi de rode peper en gebakken uien over de nasi. Serveer de balletjes apart.
Tip: voeg kroepoek en atjar toe.

Selamat makan!

8

Tip: Indonesische dipsaus maken: Meng in een schaaltje 2 eetlepels Johnny Dutch Indonesian kruidenpasta met water.